Sostenibilitat

Be green, Be MedPlaya

A MedPlaya Hotels sabem que cuidar el nostre planeta és molt important, i som conscients de l'impacte significatiu que la indústria hotelera pot tenir en el medi ambient. En resposta a aquesta responsabilitat, hem implementat una sèrie d'iniciatives i pràctiques eco-friendly als nostres hotels.

Ens trobem en constant cerca d'idees per a disminuir el nostre impacte ecològic i contribuir activament a la preservació del nostre entorn. El nostre compromís radica a continuar explorant vies per a reduir la nostra petjada ambiental, amb la ferma convicció de construir un futur més sostenible. Aquesta obstinació reflecteix la nostra dedicació cap a la sostenibilitat i el respecte pel medi ambient.

Be green, Be MedPlaya
El nostre compromís amb el medi ambient

Cuidant el planeta

El nostre compromís amb el medi ambient

A MedPlaya tenim una política mediambiental dissenyada en alineació amb la nostra missió de cuidar el planeta. Per a complir amb aquesta visió, hem implementat mesures que busquen reduir significativament el nostre impacte ambiental.

En primer lloc, hem dut a terme accions concretes, com l'optimització de l'ús d'energia i aigua als nostres hotels, buscant eficiència i reducció de consums innecessaris. A més, hem treballat en la minimització de residus, adoptant pràctiques eco-friendly que van més enllà de les normatives convencionals.

Ara bé, la nostra política mediambiental no es limita només a accions operatives sinó que va més enllà, ja que abasta un compromís amb l'educació i la sensibilització. Creiem en la importància de difondre el missatge de la sostenibilitat entre els nostres hostes i treballadors. Aquest enfocament reflecteix la nostra convicció que la veritable sostenibilitat va de bracet amb la consciència i l'acció col·lectiva.

Canviant el futur

Els nostres objectius

Els nostres objectius consisteixen a reduir al màxim l'ús de recursos naturals, minimitzar els residus i disminuir la nostra petjada de carboni. Per a aconseguir-ho, hem adoptat mesures com l'estalvi d'energia, la gestió responsable de l'aigua o la reducció de plàstics d'un sol ús.

Els nostres objectius estan alineats amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS), establerts per les Nacions Unides. Ens enfoquem en els principals Objectius de Desenvolupament Sostenible en els quals podem tenir un impacte significatiu:

Gana zero
Igualtat de gènere
Aigua neta i sanejament
Energia assequible i no contaminant
Treball decent i creixement econòmic
Indústria, innovació i infraestructura
Producció i consum responsables
Acció pel clima

Compromisos y accions

El camí de MedPlaya cap a un turisme més sostenible

Sostenibilitat energètica

A MedPlaya estem decidits a liderar el camí cap a la sostenibilitat energètica. Per això, hem realitzat una inversió significativa en instal·lar panells solars en diversos dels nostres hotels. Aquesta inversió no sols demostra la nostra ferma dedicació a l'eficiència energètica, sinó també el nostre compromís d'utilitzar fonts d'energia renovable. Estem decidits a reduir la nostra petjada de carboni i contribuir a un món més net i sostenible.

Reducció de plàstics i residus

La reducció de plàstics i residus és una prioritat per a nosaltres. Ens esforcem a minimitzar l'ús de plàstics d'un sol ús i a promoure pràctiques respectuoses amb el medi ambient als nostres hotels. Aquest compromís va més enllà de la preocupació ambiental, ja que reflecteix el nostre ferm propòsit de mantenir nets i saludables els destins en els quals operem.

Iniciatives ambientals

A MedPlaya no ens conformem amb el convencional. Ens esforcem a ser pioners i innovadors en el camp de la sostenibilitat. Alguns projectes com "Aigua KM0", per a reduir l'ús de plàstics, i "Winnow", per a reduir i controlar els desaprofitaments alimentaris mitjançant la intel·ligència artificial, reflecteixen el nostre compromís a superar els límits i contribuir de manera positiva a la comunitat i al medi ambient. Aquestes iniciatives reflecteixen la nostra visió a llarg termini i la nostra profunda responsabilitat social.

Junts per un planeta més verd

Com a grup hoteler, fomentem activament la consciència ambiental entre els nostres clients i prenem mesures concretes per a cuidar el planeta. Animem als nostres hostes a reduir la seva petjada ecològica promovent pràctiques sostenibles com ara la reducció del consum de plàstic, l'ús del transport públic i la disponibilitat de serveis de lloguer de bicicletes. Estem compromesos a contribuir a un món més sostenible i a inspirar als nostres clients a unir-se a aquesta causa.

Desenvolupament social i conservació de la cultura i naturalesa

Recollints canvis positius

Desenvolupament social i conservació de la cultura i naturalesa

Als hotels de MedPlaya es realitzen accions socials en diferents àmbits d'actuació i de diversa finalitat.

En l'àmbit local, les nostres accions estan orientades principalment al tractament de malalties, cures de flora i fauna, promoció de festes, cultura local, ajuda a persones menys protegides o col·laboració amb centres d'ensenyament.

En l'àmbit nacional o internacional, les nostres labors són dirigides a l'ajuda de catàstrofes, de la pobresa o de la infància, aliant-nos amb organitzacions exemplars com Càritas i Creu Roja. A més, també contribuïm en projectes destinats a la formació i ocupació de persones amb discapacitat o riscos d'inclusió social.

A MedPlaya Hotels mantenim el compromís actiu amb els col·lectius socials més desfavorits i treballem al costat d'ONGs, fundacions i institucions en el desenvolupament de nombrosos programes d'acció social.

La nostra missió és afavorir la sostenibilitat i aportar millora a les condicions socials del nostre àmbit d'actuació.

Reconeixements per la nostra labor

Premis i certificacions que ens avalen

El nostre compromís amb la sostenibilitat es reflecteix en les diverses certificacions que hem obtingut, de les quals en destaquem les següents:
BREEAM (Building Research Establishment Environmental Assessment Methodology)

BREEAM (Building Research Establishment Environmental Assessment Methodology): es tracta d'un mètode líder a escala mundial que serveix per a avaluar i certificar la sostenibilitat en l'edificació.

Hotel Pez Espada - Hotel Riviera - Hotel Flamingo Oasis - Hotel Riudor - Hotel Regente - The Agir Springs Hotel - Hotel Rio Park.

Travelife

Travelife: És un organisme global de certificació líder en formació, gestió i certificació per a empreses turístiques compromeses amb aconseguir la sostenibilitat. MedPlaya obté, any rere any, guardons d'or en diversos dels seus hotels.

Hotel Pez Espada - Hotel Riviera - Hotel Bali - Hotel Alba Beach - Hotel Flamingo Oasis - Hotel Riudor - Hotel Regente - Hotel Rio Park- Hotel Calypso.

Ecostars

Ecostars: Certificat de sostenibilitat hotelera que és conegut en l'àmbit global. Atorga eco-estrelles segons l'impacte mediambiental per estada que té un allotjament. Està reconegut per organitzacions com l'Organització Mundial del Turisme. S'ha certificat a 20 hotels de MedPlaya amb el segell Ecostar de Sostenibilitat.

Amb 3 estrelles Silver: Hotel Regente- Hotel Pez Espada - Hotel Riviera - * Hotel Vistamar- Hotel Esmeraldas.

Amb 2 estrelles: Hotel Pino Alto - Hotel Calypso- Hotel Rio Park - The Agir Springs Hotel - Hotel Flamingo Oasis- Hotel Riudor- Hotel Sant Eloi.

Amb 1 estrella: Hotel Alba Beach- Hotel Bali-*Hotel Monterrey- Hotel Santa Mónica- Hotel Bella Vista Beach Club.

Bioscore Sustainability

Bioscore Sustainability: aquesta plataforma, reconeguda mundialment, està especialitzada en sostenibilitat turística. Concedeix certificacions a través d'un programari de gestió propi i facilita a les persones que viatgen l'opció de triar amb criteris de sostenibilitat l'establiment on s'allotgen. A MedPlaya s'han obtingut 14 certificacions de Sostenibilitat Bioscore.

Hotel Regente - Hotel Rio Park - Hotel Flamingo Oasis - Hotel Riudor - The Agir Springs Hotel - Hotel Pez Espada - Hotel Riviera - Hotel Bali - Hotel Alba Beach - Hotel San Eloi - Hotel Esmeraldas - Hotel Monterrey - Hotel Calypso - Hotel Santa Mónica.

Aquestes acreditacions subratllen la nostra obstinació a mantenir alts estàndards de sostenibilitat i la nostra disposició a ser avaluats de manera constant en el nostre acompliment en aquesta àrea.

Vols saber-ne més?

Descobreix MedPlaya

Idioma